Проверяват затвора в Бобов дол

15:10, 05 апр 18 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършва се охранително обследване на затвора в Бобов дол. Това съобщиха от администрацията към мястото за изпълнение на наказанията.

Проверяват се съоръженията за физическа охрана, техническата въоръженост на полоси, видеонаблюдение, инструктажи на служителите. Обръща се внимание на състава и се проверява цялата дейност по отношение на организираната охрана на обекта.

Към момента в затвора в Бобов дол са настанени около 500 души от различни категории, голяма част от тях са рецидивисти.

Затворът в Бобов дол е създаден през 1956 г., като първоначално в него са настанени 200 затворници, преместени от трудово – възпитателно общежитие – Перник. През 1969 г. общежитието прераства в самостоятелен затвор, а броят на лишените от свобода е около 1000 души. През 1990 г. затворът е обособен като затвор за нерецидивисти от категорията закрит тип, а през 2002 г. се създава общежитие от преходен тип “Самораново”.

От 2012 г. е открито и училище „Д-р Петър Берон“. През учебните години се записват, ограмотяват и завършват средно около 100 лишени от свобода.

Затворът разполага с фитнес-зала, изградени са и четири външни спортни площадки, за тренировки на територията на местата за престой на открито, включително и за осъдените на доживотен затвор.

През 2017 г. е започнало отпечатването на затворнически вестник с името “От другата страна“. Към затвора действа библиотека с над 7500 тома научна и художествена литература.

Част от осъдените работят в дърводелския цех, цехове за ракитени изделия и оградни мрежи.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама