София става балканска столица на предприемачеството

11:00, 29 апр 18 25 803 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 400 представители на малкия и средния бизнес идват на 7 юни за мегасъбитието  на Обединени бизнес клубове.

София се превръща в балканска столица на малкия и средния бизнес – над 400 представители на МСП идват на 7 юни в хотел „Хилтън“ за втората Балканска конференция на МСП. Домакин е Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени Бизнес Клубове (ОБК) със специалната подкрепата на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерство на Икономиката. Мегасъбитието е в унисон с българското председателство на Съвета на ЕС и е под мотото “Успех = Иновации + Пазари + Финанси + Дигитализация”.

Конференцията ще се проведе по иновативен, интересен и ползотворен начин. Над 150 предприемачи от Румъния, Гърия, Турция, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, както и от Италия, вече са потвърдили присъствието си на форума», заяви председателят на Управителния съвет на ОБК Веселин Халачев. Той уточни, че към момента заявките на българските представители на МСП са над 200. По време на конференцията всички те ще имат уникалната възможност да намерят клиенти, инвеститори и партньори чрез специалните b2b мачмейкинг срещи. Обединени Бизнес Клубове организира индивидуани срещи на фирми от различни сектори – земеделие, туризъм, хранително-вкусова промишленост, текстилна промишленост, информационни технологии, машиностроене.

Дискусионната част на конференцията ще се фокусира върху европейските политики за развитието на малкия и средния бизнес през призмата на Small Business Act (нормативният акт на Европейската комисия за развитието на МСП), балканското партньорство за повече пазари, дигиталния пазар, европейските фондове и програми, както и върху достъпа до иновации.

Официални гости на събитието ще бъдат представители на българските власти, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, представители на местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

По време на форума, послучай 5-ия си рожден ден, Обединени Бизнес Клубове ще раздаде и първите си награди за подкрепа на малкия и средния бизнес.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама