Откриха нелегален тютюн в сандък, вкопан насред пазар в Пловдив (СНИМКИ)

16:55, 27 апр 18 25 620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изобретателен търговец на нелегален нарязан тютюн организирал тайник за съхранение на стоката си във вкопан в земята дървен сандък. Импровизираното нелегално депо се намирало насред оживения "Руски пазар" в Пловдив. Това разкри екип на Митническа мобилна група по време на проверка за нерегламентирано съхранение и разпространение на акцизни стоки, извършена на 24.04.2018 г. 

Митническите служители забелязали, че млад мъж отключва катинара на капак на вкопан в земята дървен сандък. От сандъка лицето извадило черен найлонов плик. При проверката се оказало, че пакетът съдържа половин килограм кафява нарязана листна маса с мирис на тютюн. 

От укритието митническите служители извадили 46 найлонови плика с общо тегло 28,5 килограма. 36 от опаковките са били пълни с по 0.5 кг нарязан тютюн за пушене, а други 10 плика се оказали разфасовки от по 1 килограм. Цялото количество е без български акцизен бандерол и без документи за произход. 

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор в Митница Пловдив. Тютюнът е задържан. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама