Задържаха извършители на множество кражби в Северозападна България

16:45, 27 апр 18 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В резултат на прецизни оперативни действия на полицаи от Монтана и Видин са установени извършители на множество кражби.

Престъпните посегателства били от кметства и магазини в населени места в Северозападна България.

С постановление на Районна прокуратура- Монтана днес е наложена 72-часова мярка за задържане на 41-годишен мъж от с. Смоляновци, с криминални регистрации в полицията и осъждан. Вчера той бе задържан от служители на РУ- Монтана в населено място в близост до града, след като в сряда сутринта избягал от полицейски патрул, пристигнал на сигнал за кражба в магазин в Монтана.

Служителите на реда установили на местопроизшествието и мъж на 34 години от  Монтана, също с криминални регистрации и осъждан. След изтичане на 24- часовото му задържане днес е задържан на територията на РУ- Белоградчик.

При извършения оглед полицейските служители открили разбит патронника на вратата на магазина, а на около 50 метра от магазина намерили лек автомобил "Ауди" с монтанска регистрация, собственост на избягалия Д.В /41 г./. В канал, в близост до автомобила, намерили изхвърлени две отвертки, метален водопроводен ключ, чифт ръкавици и част от дървен клон с прикрепена част от патронник, служеща за заключване.

Предстои да бъде поискана постоянна мярка за задържане на Д.В. /41 г./. Разследващи и криминалисти от РУ- Монтана продължават работата по доказване на престъпната му дейност. Действията се извършват под надзора на Районната прокуратура в Монтана.  

Разследващи полицаи от Видин работят по доказване съпричастността на П.В. /34 г./ и Д.В. /41 г./ към престъпни посегателства, осъществени през месец април на териториите на общините Ружинци и Чупрене, област Видин. В заложна къща в Монтана полицията е открила и иззела телевизора- обект на кражба от кметството в село Протопопинци. Под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Белоградчик продължава работата по образуваните за кражбите във Видинско досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама