Измамници се представят за служители на ЧЕЗ

13:34, 29 апр 18 25 918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клиенти на ЧЕЗ подадоха сигнали за измамници, които се представят за служители на компанията, съобщиха от пресцентъра на дружеството, цитирани от novini.bg

Опитите за измами са извършени чрез съмнителни електронни писма, изпратени от адреси, които нямат нищо общо с корпоративните имейли на компаниите от Групата ЧЕЗ в България.  „Служителите“ са изисквали да се съберат несъществуващи задължения.

ЧЕЗ предупреждава своите клиенти, че не събира лични данни по телефон и че всички заплащания за услуги се извършват по установените за това начини и никога извън определените за целта места - клоновете на Български пощи, касите на "Изипей", "ФастПей", чрез електроните канали на "Ипей", "Трансакарт", "Айкарт", CASHTERMINAL, на ATM терминали и по банков път.

Компанията призовава при всяко съмнение за злоупотреби, корупционни практики и други нередности, потребителите да се свързват с органите на МВР.

Всеки служител на ЧЕЗ е длъжен при поискване да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа трите имена, длъжността и снимка. На гърба й има телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията, обясняват от дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама