Звезден рожденик: Мишел Пфайфър

16:05, 29 апр 18 / Култура 25 1489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мишел Пфайфър – един от секссимволите на американското кино през 80-те и 90-те, днес навършва 60 години.

Тя е родена на 29 април 1958-ма година в Санта Ана, Калифорния. След като се увлича по театъра, постъпва в драматичния клас на гимназията във Фаунтън Вали. Участва в местен конкурс за хубавици и спечелва титлата „Мис Ориндж кънтри“. Следват скромни появи по телевизията.

Tя дебютира на малкия екран в края на 70-те в телевизионния сериал ''Delta House''. Бива забелязана от публиката и критиката в „Белязаният“ (Scarface 1983), където играе годеница на героя на Ал Пачино

Пробивът ѝ в Холивуд е с филма „Вещиците от Истуик“ където партнира на Сюзан Сарандън, Джак Никълсън и Шер.

В Холивуд редом с едни от най-големите мъже в бранша - Джак Никълсън, Джордж Клуни, Робърт Де Ниро, Джон Малкович, Джеф Бриджис, Мел Гибсън, Кърт Ръсел.

Участвала е във филми като „Опасни връзки“, „Великолепните братя Бейкър“ – номиниран за четири награди „Оскар“, включително и за „Най-добра женска роля“, „Женена за мафията“, „Батман се завръща“, „Прозрачно минало“, „Поверително и лично“.

Актрисата е номинирана три пъти за "Оскар", а в колекцията си има и "Златен глобус". Щастлива съм, киното винаги е било и остава моята страст, казва тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама