Приятели се превръщат във врагове в MasterChef (СНИМКИ)

17:30, 30 апр 18 / Любопитно 25 790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В кухнята на MasterChef гладиаторите ще играят кулинарен покер и ще поемат сериозни рискове, защото залогът става все по-голям. Приятели ще се превърнат във врагове, а ножът ще опре до кокъла. Топ 11-те кулинари ще разполагат с едни от най-качествените и крехки меса, за да докажат своите познания, креативност и техника. Престижната челна десятка на най-добрите хоби-готвачи в България ще се оформи след напрегната битка с приготвянето на коктейлни хапки за конкретен тип вино.

Този път Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки са подготвили хазартна изненада за кутията на MasterChef. Те ще предложат на 11-те хоби-готвачи на България 10 продукта и възможността да сменят 5 от тях. Рискът ще бъде, че алтернативите са скрити и гладиаторите ще трябва да залагат „на сляпо“. Условието на строгото, но справедливо жури ще бъде, че всички 10 компонента трябва да присъстват в ястието, а то трябва да бъде готово в рамките на 60 минути. На крачка от престижната челна десятка, всеки ще трябва да обмисли добре стратегията за работа с бисерен ориз, чушка, тиква, червен лук, фенел, белен боб, свински котлен, ябълка, мед и домат.

Геодезистът Аспарух ще признае, че е работил като крупие и винаги е готов за едно раздаване на покер или завъртане на рулетката. В същото време Станислав Райчев ще сподели, че според него, ако играеш на сигурно, не можеш да покажеш креативност, а Йорданка ще види в наличните продукти повече възможности за впечатляващи комбинации. В желанието си да бъде иновативен и различен Даниел ще се сблъска за първи път със звездния плод карамбола, а Лъчезара ще търси начин да посвети ястие на своя близък приятел Николай Попов, който напусна гладиаторската арена. Смели експерименти, интересни аранжировки и амбиция за победа ще се сблъскат с основните правила в кухнята – не прахосвай продукти и винаги опитвай. 

Победителят от кутията на MasterChef ще получи възможността да спаси двама от елиминационното готвене, да разпредели различни видове месо на гладиаторите и да лиши четирима от 15 от общо 60 минути за готвене. Крехките и деликанти стекове от конско, телешко, свинско и агнешко изискват специфичен начин на готвене, внимание при термичната обработка, запазване на сочността, подбор на гарнитура и решение за сервиране на големите парчета. Хоби-готвачите ще се сблъскат за първи път с конското бонфиле и антракот, ще се колебаят дали могат да разделят T-bone стек на две и как се подхожда с отлежалото месо.

Усетът и техничността ще помогнат на кулинарите, а неврите и грешното разпределяне на времето ще оставят четирима в следващия етап на готвене, след който един ще напусне гладиаторската арена на MasterChef.

В рещаващата битка, която ще оформи челната десятка на MasterChef, Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат кулинарите с приготвянето на коктейлни хапки, които се съчетават отлично с конкретен тип вино. Тъй като страната ни е известна с винената история и туризъм, взискателните професионалисти ще предложат избор между бяло, червено вино и розе, както и свобода в рецептите. Но ще държат на основното правило – хапката да може да се консумира наведнъж. Вкус, красота и практичност трябва да се съчетаят в три вида хапки, за да впечатлят журито и да оставят авторите си в надпреварта за титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курса в Le Cordon Bleu в Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама