Студенти от Варна събират пластмасови капачки с благотворителна цел

17:40, 30 апр 18 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна се включи в световната кампания за събиране на хартия и пластмасови капачки с благотворителна цел, организирана по повод Деня на Земята. Парите от нея ще са за купуването на медицинска апаратура. Инициатори на акцията са студентите от Медицинския университет и Висшето военноморско училище в града, съвместно с фондация “Вярвам и помагам”, съобщава БНТ.

Светла Дончева е студентка по медицина към великотърновския филиал на Медицинския университет във Варна.

“Нося капачките от Велико Търново. Видях за събитието във Фейсбук. Във Велико Търново мисля, че си нямаме такава кампания, пък аз съм много активна по отношение на такива дейности и доброволчества'', споделя студентката Светла Дончева.

Вместо да изхвърля капачките от пластмасовите бутилки, ден след ден Светла ги събира, за да ги дари в помощ на бебетата.

След приключването на акцията събраните капачки ще бъдат предадени на Фондация ”Вярвам и помагам”. Младите хора се надяват, че средствата от пластмасата ще стигнат за кувьоз и модерна техника, от които спешно се нуждае АГ болницата във Варна.

“Надяваме се максимално много средства да съберем, защото за самата кауза са необходими много средства и ние не можем да допринесем изцяло, но все пак се надяваме да е достатъчно”, казва организаторът на кампанията Доника Божинова.

През миналата година само във Варна бяха събрани и предадени за рециклиране близо 9 тона капачки, които струват около 4000 лева. С тези пари беше купена апаратура за отделението по неонатология във Варна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама