Болната българка в Бразилия се прибира до дни

15:13, 30 апр 18 / Общество 25 163 Topnovini
1

Онкоболната Теодора се прибира в България от Бразилия. 32-годишната жена замина за процедури при световноизвестен медиум, но състоянието ѝ внезапно се влоши и никоя авиокомпания не искаше да се ангажира с транспортирането ѝ у дома.

Беше открита и дарителска сметка, по която вече са събрани малко над 30 000 евро – парите са достатъчни за транспортирането на Теодора Маджарова у нас. Полетът ще бъде осигурен от турската болница "Анадолу", като се очаква Теодора и семейството ѝ да се приберат в края на седмицата.

"В последните няколко часа получихме нова оферта за транспортиране до Истанбул чрез посредничеството на медикъл асистант компания, която работи в сътрудничество с турските авиолинии. На 4 май бихме могли да се качим на самолета за Истанбул, ако всичко е наред и ако е рекъл Господ", съобщи в пряко включване за Bulgaria ON AIR съпругът на Теодора - Александър Русанов.

Новата оферта за транспортирането на Теодора е за около 30 000 евро - почти наполовина по-малко от първоначално обявеното предложение от френска компания.

Той добави, че има доста технически детайли за доуточняване и е в постоянна връзка с представители на компанията. На борда на самолета трябва да има медицинско оборудване и медицински екип.

"Външно министерство и лично министър Захариева се зае да ни помогне за транспортирането от Истанбул до София. Искам да изкажа огромна благодарност към всички в България и от целия свят, които за два дни събраха повече от половината първоначално обявена сума. Благодаря на всички, които помагат да се приберем вкъщи", каза още Александър.

Необходимата сума вече е събрана, а близките временно преустановяват набирането на средства.
 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани