3 години затвор за Лазар Влайков, убил ресторантьор във Виноградец

15:10, 30 май 18 25 884 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Пазарджик осъди на три години и четири месеца лишаване от свобода бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше задържан след случая с убийството на ресторантьор в село Виноградец през лятото на 2017 г.
 
Миналия месе
ц Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Влайков. Той е обвинен, че е държал пистолет „Глок 21“ и 45 патрона за него, без да е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в Закона за оръжията и боеприпасите. В резултат на това е прострелян смъртоносно човек - 47-годишният ресторантьор от село Виноградец Наско Тонкев. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Влайков, е лишаване от свобода от три до десет години. Прокуратурата поиска шест години затвор за Влайков, а близките на Тонкев - максимално допустимото наказание. Присъдата на Районния съд в Пазарджик подлежи на обжалване и протест в срок до 15 дни.

В последния ден на август миналата година с
емейството на Влайков било поканено да празнува рожден ден на 6-годишно момче, син на негов приятел. Гостите се събрали в заведение в село Виноградец. Обвиняемият отишъл в ресторанта с пистолета си.

В разгара на празненството д
руги гости стреляли с газово оръжие. Тогава Влайков решил да се похвали с новия си пистолет. Заредил го и стрелял във въздуха, после започнал да го показва на други гости, които също стреляли с него. Повикал Наско Тонкев, за да му покаже оръжието. Ресторантьорът също произвел няколко изстрела във въздуха.

В същото време 6-годишният рожденик също проявил интерес към пистолета. Неизвестно как, той се озовал в ръцете на момчето, което произвело изстрел.

Куршумът попаднал в горната лява мишница на Тонкев, който станал от пейката, паднал по гръб и починал. Според извършената експертиза причината за смъртта са вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата.

По делото са били разпитани свидетели, извършен следствен експеримент, изготвени множество експертизи, от които се доказва, че изстрелът е бил възпроизведен от дете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама