Даниел и Александра от Пловдив заминават на лагер на NASA в Измир

15:40, 30 май 18 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

10-годишният Даниел Илиев, ученик в СУ „Братя Миладинови“ и 12-годишната Александра Бойкова, ученичка в ОУ „Райна Княгиня“ са пловдивските участници в международния космически лагер Space Camp Turkey 2018 г. в Измир, съобщи БНР. 

Двамата ще пътуват след месец за един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа Space Camp Turkey e единственият функциониращ учебно-тренировъчен лагер.

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с интереси в науката да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. 

Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и т.н. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света

Конкурсът тази година се проведе извън редовната годишна програма за набиране на участници, в рамките на сътрудничеството между Община Пловдив и Център за творческо обучение в областта на образованието и иновациите в училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама