„Бригада Нов дом“ ще промени дома на приемна майка, отгледала 12 деца

17:30, 31 май 18 / Любопитно 25 1601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Многодетните семейства и сбъдването на мечтите на най-малките им членове са в центъра на трогателните истории, които разказва в третото си издание социалния проект на bTV „Бригада Нов дом“. Във финалния епизод за този сезон, който ще се излъчи в четвъртък, 31 май, от 21 ч., екипът на предаването, начело с водещата Мария Силвестър, ще докаже, че доброто винаги се връща, и ще помогне на Наташа от Перник в мисията й на приемен родител на малтретирани деца и деца с увреждания. Бригадата на Караджов ще се впусне в сериозното предизвикателство да превърне двуетажната й къща във функционален и уютен дом за пет дни и така да промени живота на десетките деца, които баба Наташа „изцелява с любовта си“.  

Наташа Костова е на 63 години и пази в себе си християнско и смирено сърце. Преди 7 години тя вижда по телевизията дом за деца лишени от родителска грижа и взима решението да стане приемен родител. Това се превръща в каузата на живота й и до този момент е отгледала вече 12. Днес при нея живеят две приемни деца и 18-годишната Биляна, чиито родители нямат възможност да я отгледат. Заедно с тях в дома й живее и семейството на 23-годишната й внучка Стефани, която със съпруга си Антон имат бебе на няколко месеца. Последвали примера на баба Наташа, двамата също са станали приемни родители на Надя, като по-късно я осиновяват.

Осемчленното семейство се нуждае от помощ, за да ремонтира двуетажната къща, амортизирана от времето, и да я превърне в още по-уютно и красиво място за децата, които получават утеха в нея. „Бригада Нов дом” вярва, че хората като Наташа са пример, който трябва да бъде показван и следван, а доброто да бъде върнато. Работата по къщата е много и ще отнеме време – паднал гипс, висящи кабели, напукани криви стени, таван и под, тясна баня в тежко състояние и недостатъчно пространство. Внучката Стефани споделя, че мечтае жилището да се превърне в една цветна и приятна страница от книгата на живота на бъдещите деца, които ще обитават този дом.

Нужда от промяна има, а Мария Силвестър и бригадата на Караджов ще сложат началото на още по-щастлив и красив свят за голямото семейство и неговите бъдещи членове. Перипетиите за майсторите няма да са малко, а времето е ограничено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама