МВР не са решили какви ще са наказанията за пропуска в сигурността на Летище София

14:45, 31 май 18 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър Валентин Радев е върнал проверката за случая, при който гранични полицаи пропуснаха близо 50 пътници на летище София без контрол. Според него има дисбаланс в наказанията и заради това документът трябва да бъде повторно прегледан. 

Няколко месеца след като беше установено, че има пропуск в граничния режим на летището, все още в МВР не са решили колко, кои и как ще бъдат наказани. Две различни служби направили инспекция по случая, при който без да бъдат проверени, в страната бяха допуснати пътници от полет от Париж, каза вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от БТА.

Това е причината за поредно отлагане на финалното решение за наказанията. Случаят e от края на март.

Причината за това, да бъдат допуснати пътници, е неспазване на правилата и небрежност, но не е било умишлено, посочи министър Радев. Осем души ще бъдат наказани, но все още не е ясно как.

"Има уволнения, има много тежки наказания, но има дисбаланс. Някъде един почти го освобождават. Да не казвам кой е сега, защото ги върнах. И да кажа още нещо – проверката първо е дисциплинарна. Дисциплинарна проверка се прави и от ръководството на Главна дирекция "Гранична полиция". Те са го направили и предлагат нещо. След това аз го давам на Дирекция "Човешки ресурси", които проверяват това нещо. Тяхната проверка, и двете ги събрахме всичките заедно и видяхме, че има разминаване", поясни министърът на вътрешните работи, цитиран от БНР.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама