Играчите на "Реал": Зидан постигна нещо историческо

16:25, 31 май 18 / Спорт 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След изненадващата новина за напускането на Зинедин Зидан, голяма част от играчите на "Реал Мадрид" побързаха да изразят уважението си към френския специалист.

Чрез постове в социалните мрежи капитанът на „белите“ Серхио Рамос, Каземиро, Иско, Тони Крос, Марко Асенсио и други благодариха на Зидан за успехите на тима през последните три сезона. Под негово ръководство "Реал" завоюва в три поредни години трофея в Шампионската титла – постижение, което не се е удавало на нито един треньор досега.

Освен пълната доминация в най-комерсиалния клубен турнир, със Зидан начело "Реал" също стана шампион на Испания, носител на Суперкупата на страната, два пъти Суперкупата на УЕФА и два пъти световния клубен шампионат, пише БГНЕС.

„И като футболист, и като треньор ти реши да се оттеглиш докато си на върха. Благодаря ти за изключителните две години и половина. Постигнатото от теб никога няма да изчезне – това бяха най-успешните страници в историята на нашия любим "Реал Мадрид", написа Рамос в Twitter.

„Не мога да опиша колко съм ти благодарен за всичко, което направи за тази фланелка, за "Реал Мадрид" и Мадрид. За мен беше привилегия и чест моят идол да ми бъде треньор. Вечен Зизу", пък написа бразилецът Каземиро.

Президентът на клуба Флорентино Перес призна, че е бил много изненадан от решението на наставника Зинедин Зидан да напусне клуба.

"Както можете да си представите, когато чух решението му, особено в този момент – само дни, след като спечелихме Шампионската лига, останах много изненадан. Това е тъжен ден както за мен, така и за феновете, футболистите и всички работещи в клуба“, заяви Перес.

Исках той да остане до мен завинаги, но знам, че решението му е окончателно. Бих се радвал ако можех да го убедя да остане, но знам какво е неговото мнение“, допълни още босът на кралския клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама