Забраниха движението на каруци в Сливен

16:55, 31 май 18 25 830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общински съвет - Сливен прие промени в Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен. Основните промени са мерките за сигурност и за движението на каруци в града, предаде ''Дарик''.

''Една от промените е свързана с ограничаване на движението на каруци на територията на общината'', каза от кметът Стефан Радев.

Той припомни, че забраната за движение на каруци е била отменена от съда и изрази надежда, че днешната промяна ще мине проверката на институциите и ще доведе до очаквания резултат.

С промените от днес се забранява движение на каруци в  централната градска част. Други промени в наредбата въвеждат изискването заведенията да се оборудват с технически средства за откриване на хладно и огнестрелно оръжие. Те трябва да имат и видеонаблюдение с камери, които записват. Промените регламентират и сроковете за съхранение на записите.

На заседанието днес бяха приети и промени в Наредбата за управление на отпадъците в Община Сливен. Те се налагат заради необходимостта от синхронизацията й с нормативни актове от по-висока степен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама