Разбит път води до детски лагер в Обзор

10:10, 01 юни 18 / Общество 25 2727 Шрифт:
Topnovini

Разбит път води до детска почивна база в Обзор. Отсечката до някогашните държавни летни лагери липсва в кадастралния план на курортния град. По дългата по-малко от километър отсечка колите се движат на зиг-заг и често пропадат или губят товара си. 

Пътят е проблем и за детските групи, които провеждат тренировъчни лагери в една от базите край морето, съобщи  bTV.

„Шофьорите на автобусите категорично отказват да минават по него и понякога са принудени да оставят децата горе на разклона”, признава Ивайло Каснаков – управител на детска почивна база.  

Първите групи това лято ще дойдат след около седмица.

„Сметоизвозването също се извършва по този път и често колите, които извозват сметта, не минават именно поради тази причина”, казва още Каснаков. 

Зимните бури са разрушили крайбрежната алея, по която са минавали и автомобили за почивните бази. 

„Сега този път е алтернативен, обаче е изоставен и действително е много лош. Беше в съвсем друго състояние, преди да построят този хотел, преди да построят там и други неща. Тук бяха пионерски лагери, не минаваха бетоновози, не минаваха самосвали с пръст и пясък”, спомня си Христо Янчев – жител на Обзор. 

„Пътят не е наш, общински е, няма как сами да го направим”, коментира управителят на почивната база Камелия Райчева.  

От кметството в Обзор обясниха, че регулацията на жилищна зона „Южен плаж” е в проект. Пътят ще бъде разширен, но след отчуждаване на парцели. Средства за асфалтиране община Несебър не е предвидила. Няма и пари за ремонт на алеята, по която след дни ще вървят туристи.       

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама