Фермерка отива на съд заради измама със зайци на хартия

10:00, 30 юни 18 / Крими 25 207 Topnovini
1

Фермерка от Благоевградско отива на съд, заради измама със зайци на хартия. Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т. П. от София за извършено от нея престъпление по чл. 248 от НК.

Преди три години на 24.07.2015 г. обвиняемата дама подала в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ – гр. Благоевград заявление като бенефициент, земеделски производител – физическо лице, по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., в съответствие със законовия ред и Наредба за прилагане на подмярка „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, съобщава Дарик радио.
Във въпросните документи тя представила неверни сведения, като декларирала, че на 20.07.2015 г. е започнала фактическото отглеждане на животни в животновъден обект в наета с договор за аренда земеделска земя – нива в землището на якорудското село Бунцево. В бизнес плана към заявлението било посочено – „стопанска сграда за отглеждане на зайци“, а в таблица относно налични животни – 106 броя зайкини-майки. В действителност обаче в обекта нямало нито стопанска сграда, нито необходимия брой и вид животни.
С действията си обвиняемата П. целяла да получи парични средства – безвъзмездна финансова помощ от Европейския земеделски фонд да развитие на селските райони, предоставени от Европейския съюз на българската държава.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани