Уроци по кибер хигиена влизат наесен в училищата

16:30, 30 юни 18 25 227 Topnovini
1

Анонимността и липсата на цензура в интернет могат да бъдат много опасни за децата, които прекарват онлайн средно повече от 30 часа седмично. 75 на сто от децата са склонни да споделят лична информация. Близо 90% от сексуалните предложения към деца са отправени в онлайн среда, като едва 25 на сто от младите споделят със своите родители.

Това са част от изводите по съвместен проект на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) и Министерството на образованието, които представиха в края на учебната година първия по рода си интерактивен урок по кибер хигиена.

Урокът е част от материалите, подготвени от ДАЕУ в рамките на Националната кампания за кибер хигиена под надслов „Няма да ме хакнат“, която се проведе по време на Българското председателство на Съвета на ЕС под патронажа на европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Съдържанието на урока е одобрено от МОН за избирателно включване в учебната програма на училищата за ученици от първи до дванадесети класот учебната 2018/2019 година.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани