Световното по футбол увеличи апетита в Англия

17:30, 30 юни 18 / Любопитно 25 191 Topnovini
1

Световното първенство по футбол увеличи апетита в Англия. До този извод стигнаха месопроизводителите в страната. Животновъдът Джон Смит  казва, че британското говеждо е все по-търсено. Голямото търсене вдига и цената на продукта. През миналата седмица месото се продаваше средно за 4,51 евро / кг.

Супермаркетите, а и заводите за месо отбелязва по-голямо търсене на говеждо месо от обичайното  и то в продължение на няколко седмици. Земеделските производители не крият факта, че сега ще могат да повлияят на увеличението на цените.

Експертите казват, че независимо от крайния резултат на британците в Световната купа, както и от действията на животновъдите, цената на месото ще се увеличи в съвсем скоро. Това се дължи на факта, че износът на живи животни в Турция се увеличава. Тази пролет, доставката на телета страната от  Изтока  се е увеличила с 25% до почти 130 000.

За да се даде крайна оценка, повлияла ли е Световната купа на продажбите на месо, трябва да се изчака поне два месеца, коментират от бранша.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани