Жители на три села ще блокират пътя Лом-Видин, ако не намалят трафика по него

18:30, 29 юни 18 25 893 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на селата Добридол, Сливата и Орсоя са внесли подписка в общинския съвет в Лом и до ръководството на АПИ, в която настояват за вземане на спешни мерки срещу засиления трафик на тежкотоварни камиони по пътя Лом-Видин през тези села. Това съобщи кметът на село Добридол Младенка Младенова, информира БТА.

Младенова разказа, че след пускането в експлоатация на моста над Дунав при ВидинКалафат преди пет години трафикът на ТИР-ове през трите села се е увеличил многократно. Стените на всички къщи по главната улица на Добридол са напукани, а пет необитаеми къщи са паднали, защото не са ремонтирани навреме при напукването. Освен къщите, тежкотоварните камиони рушат и пътя. Той вече е почти непроходим за леки автомобили, тъй като се е нагънал от тежкотоварните и от свлачище край Орсоя.

Писмено недоволство от големия трафик на тежки камиони покрай къщите им са изразили и жители на ломските квартали "Младеново" и "Боруна".

От общинската управа в Лом обявиха, че също са сигнализирали многократно Агенция "Пътна инфраструктура" за лошото състояние на пътя Лом-Видин през село Добридол и сега ще поканят техни представители на обсъждането на въпроса в общинския съвет в Лом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама