Български дизайнер под вниманието на Vogue

11:41, 30 юни 18 / Любопитно 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В модерния 21-ви век, век на неограничената мобилност, модата вече не е в прежекторите на дизайнери и предприемачи, които обитават четирите традизионни „модни“ столици. Хубавите неща се случват във всеки град, навсякъде по света.

В красивата австрийска столица – Виена, живее и твори Петър Петров. Той е роден в България, учил е мода в Университета за приложни изкуства във Виена, където му е преподавал Раф Симънс. Петров се установява в австрийската столица. Започва с мъжко облекло, а през 2007-а година започва да проектира за австрийци с повече претенции:
жени от най-различни професии идват в апартамента му в търсене на модерни тоалети, които да могат да използват едновременно за работа и за обществените събития във Виена, както и когато пътуват.
Резултатът:
колекция, която съчетава панталони с отличителен знак - големите копчета, и леки и нежни рокли, които не са задължаващи. Роклите са особено специални: те са проектирани така, че да издължават тялото или просто да изглеждате сякаш летите, когато ги носите.

Пълната статия за българина Петров Петров е качена в сайта http://vogue.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама