Новите правила на ЕС за защита на потребителите за летовниците влизат в сила на 1 юли

17:37, 30 юни 18 / Свят 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 1 юли 2018-а година пътуващите в следствие на пакетните туристически резервации в ЕС ще се радват на по-големи потребителски права, каза Европейската комисия.

Не само традиционните пакетни почивки ще бъдат обхванати, но новите правила ще защитават и потребителите, които резервират под други форми на комбинирано пътуване, включително пакети, които са персонализирани по своему, където пътникът избира различни елементи от едно и също място за продажба онлайн или офлайн.

Новите правила също така ще въведат защита при "свързани пътни споразумения", когато пътникът закупи туристически услуги в дадена точка на продажба, но чрез отделни процедури за резервация или след като резервира една туристическа услуга на един уебсайт, е поканен да резервира друга услуга различен уебсайт.

Вера Йоурова, комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете, заяви: "Резервацията на почивка онлайн е лесна, но ако нещо се обърка, вие искате да сте сигурни, че сте напълно защитени. Новите правила за пакетни пътувания сега са адаптирани към цифровата ера и новите начини за резервиране на празниците.

"Пътуващите ще се възползват и от нови права и ще бъдат добре защитени в случай, че операторът фалира. Новите правила също ще улеснят пътуващите фирми да предлагат услугите си трансгранично."

Новите правила ще облагодетелстват още повече потребителите, например: по-силни права на анулиране, връщане на парите и репатриране в случай на несъстоятелност или настаняване, ако пътуването за връщане не може да бъде извършено, каза Комисията.

Новите правила ще бъдат от полза и за бизнеса, с по-ясни правила, които улесняват трансграничните дейности или модернизират изискванията за информация, се казва в изявлението

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама