От 2019-а година винетки и за караваните

19:33, 29 юли 18 25 873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Винетки и за караваните от 2019-а година. Това предвиждат промените в Закона за пътищата, които депутатите гласуваха на първо четене преди да излязат във ваканция, съобщи bTV.

От следващата година тези, които обичат да пътуват с каравани задължително ще трябва да си правят сметката, защото, ако автомобилът, с който пътуват заедно с теглената от тях каравана, тежи повече от 3,5 тона ще им се наложи да си закупят втора винетка.

Изискването за отделна винетка за караваните отсега предизвиква недоволството на къмпингарите. Собствениците на каравани обориха промяната, опитвайки да изтъкнат, че караваните не замърсяват въздуха, не се води втори автомобил, а туристическо ремарке.

От Пътната агенция коментираха, че всяка от винетките ще може да е с различен период на валидност и ще важи за съответния регистрационен номер, тъй като ремаркето или в случая караваната е със свой номер.Така за караваната ще може да се вземат две седмични винетки например – за докарването до морето и за прибирането й.

Някои къмпингари зазимяват караваните си с години на паркинг близо до плаж, като тези на къмпинг „Градина”, но не всеки е склонен да рискува.

От Съюза на българските автомобилисти коментираха, че и в Европа правилата са такива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама