Автобусна спирка напомня за Асен Босев (СНИМКИ)

18:30, 30 юли 18 / Любопитно 25 1425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредна автобусна спирка в Община Мездра беше облагородена и изрисувана. Художникът Евгени Кучков съживи спомена за големия творец Асен Босев в родното му село Руска Бела. Всички, чакащи автобуса за града, ще могат да се насладят на разказа в картинки, представящ творчеството на поета. Спирката се намира пред родната му къща, където в момента живее племенницата на поета.

Асен Босев е роден през 1913 г. – учител, поет, журналист, носител на множество награди. Наричат го „поетът с детска душа“. Творчеството на Асен Босев възлиза на 107 издадени и многократно преиздавани книги. Той се утвърждава като детски поет.

Асен Босев оставя трайна следа в българската литература със своите забавни и шеговити стихотворения за малки и големи, които са символ на детството.

По инициатива на кмета на Oбщина Мездра инж. Генади Събков от началото на годината автобусните спирки започнаха да придобиват нов облик. Наред с историческите личности, жителите на общината ще си спомнят и за жители на града, оставили отпечатък в развитието на родния край.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама