Световното по художествена гимнастика в София ще си има химн (ВИДЕО)

17:30, 30 юли 18 / Спорт 25 1147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специално създадена за химн на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се състои в София от 10-ти до 16-ти септември в ''Арена Армеец'', песента ''Golden Girls'' е посветена, както на нашите златни момичета, така и на магията на спорта да обединява хора от различни краища на света. В шампионата в София са потвърдили участие 60 държави.

''В подготовката на това световно събитие нямаше как да не включва и официална песен. Поканих Deep Zone Project да направят химн за Световното първенство по художествена гимнастика, който ще звучи по време на представянето на всички държави участнички. Песента е много лесно запомняща се и подходяща за настроението, с което очакваме това голямо за България събитие. От всички велики европейски и световни шампионки по художествена гимнастика само българките са наричани "златни момичета". Оттам дойде и идеята за името на песента и текста. Музиката е толкова важен емоционален елемент от всяко съчетание и се радвам, че и нашето голямо състезание ще има химн.“ споделя Илиана Раева. 

"Golden Girls" е по музика и аранжимент на Deep Zone Project, а английският текст е написан от Рейчъл Роу. Парчето е в съвременен денс стил със запомняща се мелодия и включва български фолклорен акцент, специално изискан от Илиана Раева. 

''За нас е чест, че ни избраха да направим химна за Световното първенство по художествена гимнастика, на което сме почитатели! Комбинацията между спортния и музикалния свят винаги е била важна.'', казва лидерът на Deep Zone Project - DJ Dian Solo.  

По време на снимките на видеото към ''Golden Girls'' са използвани над 40 залпа златен брокат. В него участват гимнастички и фенове от различни страни  -  САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Филипините и др., споделящи танцово движение, символизиращо туптящо сърце. Основната роля в клипа е поверена на талисмана на първенството - златното момиче Радина Филипова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама