12 лекоатлети представят България на Европейското първенство в Берлин

21:15, 30 юли 18 / Спорт 25 801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Точно 12 българи са включени в националния тим на България за европейското първенство в Берлин от 6 до 12 август.

Ивет Лалова, която пропусна Балканиадата заради травма, е възстановена и ще пътува за германската столица. Тя ще защитава отличията си на 100 м и 200 м от „Амстердам 2016“. Другата ни представителка с две дисциплини е Инна Ефтимова, която също ще бяга 100 м и 200 м, съобщава bgathletic.com.

Денис Димитров е с покрит норматив само на 100 м, но постижението му от 20.92 сек го нарежда на добра позиция в европейската ранглиста и има вероятност да бъде поканен да стартира и на по-дългия спринт в следващите дни.

Друг в зоната на изчакване е Денис Ерадири. Със 7.91 м в скока на дължина от този сезон той също има шанс да бъде поканен за участие в Берлин.

Милена Миткова няма норматив в скока на дължина, но заминава за Германия с „уайлд кард“ заради приозово класиране на турнир от сериите на ЕА Permit.

Двама от атлетите ни с нормативи пък няма да стартират на европейското първенство заради травми. Тихомир Иванов се възстановява от операция на спортна херния, а Георги Цонов, който е с квота в тройния скок, също има травма.

Трима пък са дебютантите ни на голямо първенство за мъже и жени - Петър Пеев, Милена Миткова и Александра Начева. Начева е и най-малката в тима ни - още ненавършила 17 г., но с три медалa от големи шампионати за подрастващи от последните две лета. Тя е световна шампионка за девойки под 20 г., втора от форума на планетата под 18 г. и втора на Европейкото първенство под 18 г. в тройния скок. 

Българският отбор за европейкия шампионат в Берлин

ЖЕНИ:

Ивет Лалова – 100 м, 200 м
Инна Ефтимова – 100 м, 200 м
Мирела Демирева – скок височина
Габриела Петрова – троен скок
Александра Начева - троен скок
Радослава Мавродиева – гюле
Милена Миткова – скок дължина

МЪЖЕ:

Денис Димитров – 100 м
Петър Пеев – 100 м
Момчил Караилиев – троен скок
Митко Ценов – 3000 м стипълчейз
Георги Иванов – гюле.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама