Коя е най-здравословната диета?

17:10, 31 юли 18 / Любопитно 25 1136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американски медици съвместно с водещи диетолози изясниха, че кетогенната диета е идеален метод за бързо сваляне на излишните килограми и поддържане на организма в добро здраве, съобщи сайтът "Лайф", цитиран от БТА.

Тя получи признание като едно от най-ефикасните средства за борба със стареенето, тъй като допринася да се укрепи здравето на костите и съхранява мозъка в състояние на "повишена" готовност за решаване на сложни задачи.

Кетогенната диета е базирана върху пълния отказ от хранене три пъти на ден и използването на зехтин при приготвянето на храни, върху намалената употреба на продукти, съдържащи голямо количество белтъчини, и консумацията на мазни храни. Сред препоръките е и да бъде намалена употребата на продукти, съдържащи въглехидрати.

Учените установили, че кетогенната диета допринася човек правилно да определи дажбата си, да се подобри функционирането на всички вътрешни органи, отговарящи за храносмилането и сърдечносъдовата дейност, както и да се намали рискът от тежки мозъчни увреждания, като болестта на Алцхаймер или старческа деменция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама