Отпуснаха 5 000 лева общински средства за новия рок фестивал в Добрич

19:10, 31 юли 18 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветниците на Добрич гласуваха решение да бъде подкрепен с 5 000 лева от общинския бюджет рок фестивала „September sun” (Септемврийско слънце), който ще се състои в Добрич на 7 и 8 септември тази година за първи път.

Средствата бяха насочени за финансиране на новото събитие след промяна в Програмата за развитие на туризма в Добрич за тази година. По предложение на администрацията, от Програмата отпаднаха две планирани за лятото инициативи - петъчни празници (предназначени за туристи от Албена), с бюджет 5 000 лева, и кулинарно шоу подкрепено с 1 000 лева. 

Мотивите за отпадането на двете събития са краткото време за рекламирането и организацията им, както и лошото състояние на пътя Албена-Добрич, чийто ремонт се е проточил, каза кметът Йордан Йорданов. Той предложи на съветниците да пренасочат средствата за окончателно реализиране на конкурса за туристическо лого на Добрич.
 
В залата бе казано, че има и внесено предложение за пренасочване на парите за петъчните празници към новия рок фестивал в Добрич. Един от организаторите му - Тихомир Маринов, който е и общински съветник, защити идеята пред колегите си, като изтъкна, че в двете вечери на феста се очаква 12 музикални групи да се качат на сцената в парка, което да доведе гости от други градове в Добрич и да се раздвижи местната икономика. Планирани са и съпътстващи мероприятия – рок-училище и други занимания с деца, каза Маринов.
 
С 35 гласа „за“ съветниците решиха Общината да подкрепи новия фестивал с 5 000 лева от Програмата за развитие на туризма, като останалите 1 000 лева от нея ще се ползват за конкурса за лого, съобщи „Дарик“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама