Кметът на Червен бряг: Кардиналното решение на проблема с мътната вода е пречиствателна станция

17:05, 31 юли 18 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И според последния бюлетин на РЗИ-Плевен, водата в град Червен бряг продължава да е негодна за пиене. В тази връзка, кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов коментира пред журналисти в Плевен:

„Истината е, че ВиК операторът не беше подготвен да поеме такова продължително замътване на извора на река Златна Панега и да го компенсира чрез подаване на вода от кладенците по поречието на река Искър. Това се установи по време на заседанието на Кризисния щаб.

Добрата новина е, че при повторното замърсяване на водата в града, все пак чрез частичен режим, болницата, детските градини и високата част на града се захранват, макар и с кратки прекъсвания“.
Данаил Вълов припомни, че от въвеждането в експлоатация на този извор през 1995-та година,никога до сега не е имало толкова продължително замътване на водата.

„Заедно с ВиК оператора сме направили необходимите постъпки към МРРБ и искаме с експерти от тяхна и от наша страна да набележим мерки, за да избегнем подобни кризисни ситуации“, каза кметът на Червен бряг.

„Хората са ощетени и кардиналното решаване на проблема за регииона изобщо, включващ и Луковит и няколко селища, е изграждането на Пречиствателна станция. Затова ние сме изпратили искане до Министерството на регионалното развитие и ако е нужно ще направим сдружение на заинтересованите, но дотогава мерките ще си останат частични“, уточни инж. Вълов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама