Още две забележителности са изложени в Парка на миниатюрите под Царевец (СНИМКИ)

22:15, 31 юли 18 / Общество 25 413 Topnovini
1
2
3
4

Две уникални скални забележителности вече могат да се видят в Парка на миниатюрите  Мини България във Велико Търново. Това са макетите на Мадарския конник - единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие, обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство и манастир „Св. Димитрий Басарбовски“ – с.Басарбово, Русенско. Това са първите две миниатюри изработени в макетната работилница на парка под крепостта Царевец. Копията в мащаб 1:25 са прецизно ръчно направени в продължение на 4 месеца  и в най-малките детайли, като трапезарията, иконите и пещерата-костница на Басарбовския манастир.    

С новите попълнения колекцията „Мини България“ вече представя 62 исторически и природни забележителности от цялата страна. Разширяването на сбирката продължава с изработването в Украйна на нови миниатюри, като в средата на август ще бъдат експонирани макетите на Дряновския манастир,  Троянския манастир „Успение Богородично“,, Доходното здание от Русе и др.    

Специално за най-отпускарския месец август Парка на миниатюрите Мини България – „Търновград – духът на хилядолетна България“ предлага 20% намаление на цената на билетите. Ваканционните цени са: 8 лева за възрастни; 4 лева за деца от 7 до 18 години, пенсионери и инвалиди; 16 лева - семеен билет за двама възрастни с до три деца.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани