Ремонтите в София продължават, работи се на 25 обекта в целия град

13:35, 07 авг 18 25 877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 11-ти август затварят кръстовището на Софийския университет "Св. Климент Охридски". То ще бъде преасфалтирано в рамките на 48 часа.

След преасфалтирането на кръстовището между бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски", ремонтът продължава към паметника Левски. "Движението няма да бъде спирано", заяви зам. - кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев, който провери ремонтираното мостово съоръжение на ул. "Даскал Попандреев" в Бояна, пише БГНЕС.

"Съоръжението тук беше в много тежко състояние. Тротоарите, парапетите и пътни платна бяха компрометирани. Всичко това е подменен. Тук по-интересното е, че освен новия мост, строителите трябваше да възстановят и стария, който е изпълнен с каменна зидария. Майсторите са надзидали съществуващия каменен зид", обясни Крусев.

Той уточни, че ремонтът в участъка струва 420 000 лева и той е бил извършен в рамките на един месец.

Продължаваме напред. Около 10 по-големи мостови съоръжения ще бъдат ремонтирани до края на годината. В района на Бояна предстои ремонт на моста, който е от Околовръстния път към Бояна, който никога не е ремонтиран. Там ще се направи нова настилка, тротоарни блокове, сигнализация, ограничителни елементи, парапети. Неговата стойност е около 450 хил. лева и се очаква ремонтът да започне около 25 август. Друг по-голям мост, който ще реконструираме е този по пътя за Кремиковски и Чепинско шосе, над Околовръстния път. Неговата стойност е около 600 хил. лева. Той е в много тежко състояние, така че ремонтът му е неотложен. Движението няма да бъде затваряно. Ще бъдат ремонтирани мостовите съоръжения в Нови Искър, висящият мост в Пасарел. През следващата година продължаваме с ремонтирането на мостове на територията на Столичната община, но вече ще се занимаем с по-малките мостове, защото големите почти ги приключихме“, обясни зам.-кметът.

До неделя се очаква да бъде възстановено и движението на трамвай №7 по бул. „България“, добави Крусев.

В момента там се извършват последни довършителни работи. С пускането на трамвая се затваря движението по едната пътна лента на булеварда в участъка между „Иван Гешов“ и „Гоце Делчев“. Ремонтът ще се извършва поетапно като първо ще се затвори платното в посока Бояна. Очакваме този уикенд да започнат строителните дейности. В зависимост от времето ще преценим дали да се ремонтира и другото платно в посока НДК. Призовавам хората от понеделник да заобикалят бул. „България“, тъй като движението ще се извършва в едно платно в посока, което ще доведе до затруднения в участъка. Нека използват трамвая за достигане на центъра, а ако са с автомобили да заобикалят по „Цар Борис III“ или „Черни връх“, заяви зам.-кметът.

Той добави, че също от идния понеделник започва ремонт на пътните платна на бул. „Арсеналски“. Крусев подчерта, че там движението няма да се спира. Ще бъдат ремонтирани тротоарите и пътните платна, така че ремонтът да приключи до първия учебен ден, обясни той.

Започваме ремонт и на тротоара откъм Медицинска академия на бул. „Пенчо Славейков“. Ще се работи без спиране и ограничаване на движението. След това ще се пристъпи и към ремонт на пътните платна. Заедно с подлеза на изграждащата се метростанция при Баня Мадара очакваме към края на септември да приключи и този обект и движението в района да се нормализира изцяло“, уточни Крусев.

Той обясни, че в момента се работи на 25 обекта в целия град. Зам.-кметът подчерта, че вчера са били пуснати пътните локали на Северната скоростна тангента.

На въпрос кога ще бъдат изградени връзките на тангентата със северните квартали на София, Крусев обясни, че нещата се бавят заради отчуждителни процедури.

Работи се активно по отчуждаването на Източна тангента, която ще свърже кв. Левски със Северната скоростна тангента, по новия бул. „Рожен“, при „Кубратово“ има проект за изграждане на връзка с тангентата. Отчуждителните процедури се оспорват от собственици и това води до забавяне на свързването на тангентата с кварталите“, подчерта той.

Зам.-кметът добави, че до края на седмицата се очаква да стане готово удължението и на маршрута на тролей №5, която вече ще стига до „Младост 2“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама