Заловиха трима каналджии на нелегални мигранти при спецакция в Своге

14:50, 22 авг 18 25 1041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канал за незаконен трафик на нелегални мигранти е неутрализиран при операция на Главната дирекция „Национална полиция“ и РУ-Своге при ОДМВР-София, проведено под наблюдението на прокуратурата. В хода й са установени 26 незаконни мигранти. Задържани са трима мъже – двама българи и чужденец с хуманитарен статут- по първоначални данни съпричастни към престъпната дейност.

Операцията е проведена на 20 август на територията на РУ-Своге, след получени данни за планиран незаконен трафик на нелегално влезли в страната ни мигранти и транспортирането им от адрес в Искърското дефиле до западната ни граница.

След проведеното разследване е изяснено, че намерението е превозването да се извършва с микробус, а лек автомобил да служи за отцепка. В резултата на планираните действия чужденците и тримата каналджии са задържани в момент на тръгването им. В буса са установени 8 мигранти - по техни данни иракчани от кюрдски произход. В хода на операцията във вила, която е служила за настаняване и престой на мигранти, преди последващото им отвеждане към граничните райони, са установени още 18 иракчани от кюрдски произход, сред които е имало и две семейства с 5 малолетни деца.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 281 от НК. Тримата каналджии – на 48 г., 34 и 26 г. за задържани и с прокурорско постановление им е наложена временна мярка за задържане за срок до 72 часа.

Предстои внасянето на искане в съда те да бъдат задържани за постоянно в ареста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама