Предложение: Процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

08:40, 23 авг 18 / Политика 25 1396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Проблемите пред българските производители като неравностойно положение на пазара и неконкурентноспособност спрямо големите все още са на дневен ред“. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща на ръководството на партията и парламентарната група с ръководството на Централния кооперативен съюз (ЦКС) в София, пише БТА.
 
"От няколко години провеждаме последователна политика за защита на българското производство. Това започна преди три години с промяна на Закона за търговските вериги", припомни Нинова.

На срещата с Централния кооперативен съюз обсъдихме мерките в защита на българското производство. В нашия законопроект предвиждаме определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги, посочи лидерът на БСП.  
 
На срещата е обсъден проектът на БСП "Визия за България", както и проблемите, свързани със сивата икономика.

Корнелия Нинова информира, че е обсъждан и очакваният да влезе през септември Закон за социална и солидарна икономика. От ЦКС имат конкретни предложения за подобряване на закона, посочи.

"Готови сме да помогнем и да помолим за експертизата от ЦКС, за да ни помогнат в допълването на "Визия за България" в няколко направления - икономика, земеделие, социалната политика и др. Правим два работни екипа с тях, които ще работят по проекта. Поставили сме си срок до края на годината да проведем широки разговори с цялото общество", е казала още Нинова.
 
"Един от основните проблеми, който коментирахме, е подкрепата за българското производство. Това, което е разработено във "Визия за България", мисля, че е добър подход, който ще начертае добрия път за развитие на българския бизнес за следващите няколко години",  заяви проф. Петър Стефанов, председател на Централния кооперативен съюз. Той добави, че българският кооперативен бизнес модел не отстъпва по нищо на световния. Той е преодолял всички сътресения във всичките икономически и политически форми, посочи Стефанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама