Лондон започва да публикува препоръки в случай, че няма сделка с ЕС за Брекзит

10:40, 23 авг 18 / Свят 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британското правителство започва от днес да публикува серия документи, които са технически препоръки към гражданите и бизнеса в случай, че Великобритания напусне ЕС без сделка.

След обещанието на премиера Тереза Мей да бъде по-ясна за подготовката при сценарий без сделка за Брекзит, правителството възнамерява да посочи точно какви мерки ще вземе, ако преговорите в Брюксел не доведат до споразумение, съобщава БНР.

Първата серия от документи ще стане обществено достояние днес и се предполага, че засяга разнообразни области, сред които изследователската дейност, плащанията на земеделците и държавна помощ, както и какви ще бъдат последиците за банковия сектор. Правителството все още не е обявило официално в какъв порядък ще бъдат публикувани общо 84-те оценки на неговите експерти, но е вероятно още сред първите да бъде също и тази за здравеопазването след предупрежденията, че при липса на сделка по Брекзит ще последва недостиг на медикаменти.

По-голямата част от документите ще бъде публикувана по-късно, като причината за това, според вестник „Тimes“ е, че премиерът Тереза Мей, която е в отпуск, все още не се е запознала достатъчно добре с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама