Как да използваме меда, за да станем по-красиви

18:10, 23 авг 18 25 1433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полезните свойства на меда са известни от векове. Не само консумирането, но и приложението му в козметиката са доказано ефективни и ефикасни. Някои от най-популярните и добри козметични продукти съдържат мед. Можем да го открием в балсами за устни, в душ-гелове, кремове и в какво ли още не.

При най-малкото възпаление на кожата се появяват бактерии, а медът може да спре образуването на микроорганизми. Експертите обясняват, че меденият нектар съдържа фолиева киселина, която допринася за производството на антитела. Медът е мощен антиоксидант, притежава противовъзпалителни, антисептични и антибактериални свойства.

Ето и няколко ценни съвета от изданието Womenshealthmag как може да приложите меда в разкрасителните си процедури, пише "Дарик".

Овлажняваща маска за лице. Ако искате да имате гладка и мека кожа, без акне и пъпки по нея, третирайте я редовно с мед. За препоръчване е суров биологичен мед. Хидратира и успокоява кожата, оставя я блестяща и искряща.

Може да се използва и като ексфолиант за лице. Медът е подходящ и за лечение на рани - подхранва увредената кожа и помага за процеса на заздравяване.

Сладкият елексир е подходящ и за лечение на акне. Често бива използван и като балсам за коса. Според специалистите два пъти седмично по 30 минути са достатъчни за да видите резултати.

Пробвали ли сте вана с мед? Смесете две големи супени лъжици с мед в една чаша гореща вода. След като медът се разтвори в топлата вода го изсипете във ваната. Той може да бъде и ефикасен балсам за устните ви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама