НФСБ с възражение срещу назначението на Козарева за директор на Агенция по вписванията

15:55, 23 авг 18 / Политика 25 1543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният фронт за спасение на България възразява срещу назначението на новия директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.

Лидерите на Националния фронт за спасение на България и "Атака" – Валери Симеонов и Волен Сидеров, се впуснаха в задочен спор заради Габриела Козарева, назначена преди дни за директор на Агенцията по вписванията. Козарева е номинация на "Атака". Днес в съобщение до медиите от партията на вицепремиера Валери Симеонов обаче посочиха, че кандидатурата не е обсъждана в коалицията.

Позицията на НФСБ, подписана от Валери Симеонов, се възразява срещу назначението на новия директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева и се посочва, че кандидатурата на Козарева не е обсъждана нито на политически съвет на управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти", нито на коалиционния съвет на Обединените патриоти.

От НФСБ заявяват, че отговорността е само на партия "Атака". В отговор до медиите лидерът на "Атака" Волен Сидеров заявява подкрепата за Козарева и обяснява, че тя е негово предложение и е съгласувана с премиера Бойко Борисов. Сидеров посочва, че "в случая "Козарева" няма никакви основания за обструкции, освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. Но това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги", пише още Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама