Вече има глобени в Добрич при започналите проверки на КАТ за "Гражданска отговорност"

13:10, 24 авг 18 25 1582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко акта са съставили служителите на Пътна полиция – Добрич, за липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност” във вчерашния ден, когато изтече гратисният период за водачите с полици във фалиралата компания „Олимпик”.

От КАТ обаче не можаха да уточнят дали тези актове касаят случаи именно с тази компания. „Тези проверки са ежедневни и те ще продължат. На шофьорите, хванати в нарушение, се отнема книжката, а автомобилът се спира от движение, докато не се сключи валидна „Гражданска отговорност. Има и глоби”, напомни шефът на КАТ-Добрич Жулиян Минев, предаде "Дарик".

Минев декларира, че от края на 2016 година до сега в Добрич няма случаи на регистрация на румънски автомобили поради взетите сериозни мерки от ръководството на Пътна полиция. Практика допреди две години бе румънци да регистрират колите си тук заради много по-ниските такси. Те обикновено наемаха регистратор от Добрич, който като подставено лице прибираше по 60 до 100 лева за една регистрирана кола. Така един човек се оказваше с десетки регистрирани на негово име автомобили.

Тогава прокуратурата разследва служители на КАТ за подкупи при регистрацията на МПС. Минев съобщи още, че от началото на годината до момента по пътищата в региона са загинали 16 души – с трима повече от същия период на 2017 година. С осем повече са катастрофите от миналата година, а ранените са с 8 по-малко. Пътният травматизъм през летните месеци е завишен, но е сравнително на същите нива, както през 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама