Задържаха група, занимавала се с фалшиви дипломи в Казанлъшко

14:10, 24 авг 18 25 1347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 22 август от служители на полицията в Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за пресичане и документиране на престъпна дейност, свързана със съставяне и разпространение на неистински официални документи.

В хода на операцията в с. Шейново, Община Казанлък, е спрян лек автомобил „Пежо“ и е задържан водачът му - 45-годишен мъж. В автомобила са намерени и са иззети 10 неистински дипломи за завършено основно образование, а при претърсване в дома на лицето са открити множество ксерокопия на лични карти, снимки на лица и компютърни конфигурации.

На същата дата в офис, намиращ се в Казанлък, е задържан 39-годишен мъж. При извършени претърсвания в офиса и в дома на лицето са открити и иззети печати на учебни заведения, ксерокопия на лични карти, компютърни конфигурации и магнитни носители на информация.

От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че към престъпната дейност е съпричастен и друг 33-годишен мъж, който също е задържан. Образувано е досъдебно производство за престъпление. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама