Индонезиец плати 10 000 евро на бившата си съпруга в монети

20:00, 24 авг 18 / Любопитно 25 1071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Индонезиец, задължен да плати заради развод еквивалента на 10 000 евро на бившата си съпруга, й ги даде в монети, събрани в 13 платнени торби с общо тегло от 890 кг, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Дви Сусиларто пристигнал в съда в централната част на о-в Ява с камионетка, на която били натоварени парите. С помощта на ръчна количка и двама приятели той ги доставил в съдебната зала.

Бившата съпруга на Дви Сусиларто го съдела за обезщетение, включително и издръжка, след 9-годишната им раздяла. Те имат две деца. Сусиларто бил осъден на първа инстанция да плати 43 милиона рупии (2590 евро), но бившата му жена Хеми Сетьовати обжалвала и постигнала обезщетение от 178 милиона рупии (10 730 евро).

Недоволен от решението, Сусиларто решил да й даде 153 милиона рупии (9220 евро) в монети по 1000 рупии (0,06 евроцента), а останалата част в банкноти.

В съдебната зала Сусиларто едва не се сбил с адвоката на бившата си съпруга, който отказал да бъдат броени монетите и го обвинил, че съзнателно унижава клиентката му.

Хеми Сетьовати все пак приела парите, но казала, че това е унизително и бившият й съпруг се отнася с нея като с беднячка.

Сусиларто е чиновник и получава малка заплата. Той обяснил, че по-голямата част от сумата са му дали роднини и приятели. Адвокатът му заявил, че е изненадан от начина на плащане, но клиентът му така бил получил парите от близките си.

Председателят на съда е наредил на негови служители да преброят монетите, но това според него ще отнеме цяла седмица. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама