Звезден рожденик: Клаудия Шифер

09:44, 25 авг 18 / Любопитно 25 1706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува германският супермодел Клаудия Шифер и навършва 48 години!

Клаудия Шифер е родена на 25 август 1970-а година в Райнберг, Западна Германия, в семейството на баща юрист, а майка й се е грижила за нея, братята и сестра й. Докато израства Клаудия е помагала на баща си и е искала да стане юрист като него. Това обаче остава в миналото.

През 1987-а година е забелязана от директора на агенция Метрополитън Моделс – Майкъл Ливитън. Клаудия заминава за Париж, за да й направят пробни снимки. Там определено я харесват и не след дълго застава на корицата на френското издание на ELLE. Това и дава страхотен старт за кариерата. Придобива голяма популярност, дори подписва договор с Chanel.

Става рекламно лице на много марки - L`Oreal. Citroen, Fanta, Pepsi, но най-голям успех носи на марката Guess Jeans. Започват да се появяват хиляди предложения и Клаудия Шифер се превръща в супермодел – желана и известна в САЩ и в Европа. Има снимани участия в няколко филма, както и музикални клипове.

Клаудия има своя козметична линия и бижута на свое име. Освен това е издала четири диска с упражнения. Участвала е в ревютата на едни от най-големите имена в модния бизнес - Dolce&Gabbana, Versace, Valentino и др.

Най-известна е връзката и с илюзиониста Дейвид Копърфилд, която продължава пет години, след това има кратки отношения с английски милионер.

През 2002-а година Клаудия Шифер сключва брак с Матю Вон - филмов продуцент. Имат две деца.

В свободното си време Клаудия Шифер обича да язди, да рисува, да играе тенис и да кара ски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама