Акциите на "Ювентус" достигнаха пик след трансфера на Роналдо

15:22, 25 авг 18 / Спорт 25 1559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акциите на италианския футболен клуб "Ювентус" се качиха с 59% в резултат на трансфера на Кристиано Роналдо от испанския „Реал Мадрид“. Акциите достигнаха върховата си стойност от преди девет години.

Медиите започнаха активно да публикуват новини за предстоящото прехвърляне на 33-годишния нападател две седмици преди сделката. Още тогава акциите на „Ювентус“ започнаха да растат.
По времето на трансфера цената достигна 0.91 евро за акция, а на 28 юни в началото на преговорите за  Роналдо  тя бе оценявана на 0.65 евро. След придобиването на Роналдо, акциите продължават да растат и в момента достигат до 1.03 еврона акция, което е рекорд от 25 септември 2009-а година.

Португалецът е петкратен победител в Шампионска лига, европейски шампион, петкратен носител на "Златната топка", както и шампион в Испания и Англия, носител на Купата и Суперкупата на тези страни, победител в клубния световен шампионат, Суперкупата на УЕФА. През изминалия сезон за испанския „Реал Мадрид“ Роналдо изигра 44 мача в различни турнири, отбеляза 44 гола и направи осем асистенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама