Родопско село събра голяма сума пари, за да прибере от чужбина тялото на 43-годишен мъж

19:36, 25 авг 18 / Общество 25 483 Topnovini
1

Само за два дни бе събрана сумата от осем хиляди лева, за да бъде прибрано от Испания тялото на 43-годишен родопчанин от село Давидково, общ. Баните, който почина в болница на 22 август след двуседмично боледуване, предаде Smolyan.bgvesti.net.

За транспортирането на тялото на Валентин Топаловму до България са поискани около седем хиляди лева, въпреки отстъпката, напарвена от испанска фирма за траурен транспорт до България. Десетки, заедно с кметицата си Севда Чолакова, които създадоха дарителската кампания чрез социалните мрежа. С приноса на много хора, както от родното село на Валентин, така и от цялата страна и приятели от чужбина, непосилната за опечаленото семейство сума беше събрана на 24 август вечерта.

Община Баните отпусна средства в размер на 500 лева, както и транспорта от летището в София до Давидково. Събраните 8 300 лева, вече са преведени на близките му, а семейството благодари на всички дарители от община Баните, както и на хората, които не са от Родопите. Успешното събиране на средствата само за дни обедини всички и въпреки тъжния повод за кампанията, мрежата е залята от благодарности и похвали от въодушевени от успеха дарители.  Само от близкото село Стърница в общ. Баните са събрани над 900 лева. Пари продъжават да пристигат, като те ще бъдат предадени лично на семейството, което има и студентка във втори курс.

"Приятели, необходимата сума за транспортирането на Валентин Топалов е събрана.От името на семейство Топалови Ви Благодаря! Благодаря Ви и аз ,нямам думи да опиша, колко много човещина има по света!", написа в профила си Цанко Делиев, един от организаторите на кампанията. След като средствата вече са събрани, се очаква скоро тялото да бъде транспортирано на родна земя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани