Забраниха дрехите с името на Макгрегър

19:20, 27 авг 18 / Любопитно 25 1329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доскоро Конър Макгрегър се бореше със съдебната система в САЩ след инцидента, в който нападна автобуса на Нурмагомедов, а тази седмица бяха предприети действия и в Европа срещу брандовете, носещи неговото име.

Adidas държи правата за продажбата на дрехи с името на Макгрегър, като повечето стоки се произвеждат с емблемата на Reebok, дъщерна компания на adidas.

В Шотландия обаче съществува друга компания, носеща второто име на ирландския ММА шампион, която е предприела административни действия срещу adidas и Reebok.

Шотландският бранд за дрехи McGregor, основан през 1921 г., пледира, че спортните екипи с името на ирландеца объркват потребителите му и ги кара да мислят, че почти сто-годишната компания спонсорира Конър.

В следствие на това компанията McGregor е поискала по съдебен път продажбите в Европа на спортни дрехи, носещи името на ирландеца, да бъдат преустановени или да бъде изплатено обезщетение като процент от печалбите на adidas.

Проблемът не засяга Макгрегър пряко, тъй като производителят на дрехите носи отговорността за продуктите, но е възможно чековете му от adidas да станат по-малки.

На самия него му предстои достатъчно голямо предизвикателство през октомври, когато ще се изправи срещу Кхабиб Нурмагомедов, след като две години отсъстваше от октагона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама