"Шпигел": Разделянето на лагери е причина за провала на Германия в Русия

20:50, 27 авг 18 / Спорт 25 1144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от основните причини за провала на националния отбор на Германия по футбол на Световното първенство в Русия вероятно е била вътрешен конфликт в отбора, съобщи "Шпигел".

Източници на списанието твърдят, че на практика тимът е бил разделен на два лагера. Първият е бил съставен от играчи от чуждестранен произход - сред тях Жером Боатенг, Месут Йозил и Илкай Гюндоган. В другата са били Томас Мюлер, Матс Хумелс и други.

Първата група е наричала представителите на втората "картофи" - презрително прозвище по отношение на немците, често използвано от турците. В отговор чистите германци са наричали другите "канаке" (най-обидната дума към турците емигранти). Мюлер най-много е пародирал маниера на общуване и стила на живот на съотборниците си и направо се е подигравал с тях за музикалните им предпочитания и др.

И двете групи са били недоволни от действията на селекционера Йоахим Льов. На едните не им е допаднало решението на треньора да не повика на Мондиала Лерой Сане, а другите са били разочаровани от отсъствието на Сандро Вагнер.

На Световното първенство съставът на Германия не успя да прескочи груповата фаза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама