САЩ и Мексико договориха нови правила за производство на автомобили и заплащането на труда

11:10, 28 авг 18 / Свят 25 1467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съединените щати и Мексико постигнаха търговско споразумение след дълги преговори по преразглеждане на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА). Договорът ще се нарича Американско-мексиканско търговско споразумение и ще уреди нови правила за производство на автомобили и за заплащането на труда на работниците в сектора.

Споразумението НАФТА между САЩ, Канада и Мексико съществуваше от 24 години, но сега Канада предпочете да не участва във фазата на преговорите, докато Съединените щати и Мексико не изяснят разногласията помежду си.

Предстои уточняването на подробности за това как новата сделка ще замени НАФТА, с чието влизане в сила от 1994 година търговията на САЩ с Канада и Мексико се е увеличила почти четири пъти до над 1 трилион долара на година.

Канадският премиер Джъстин Трюдо и американският президент Доналд Тръмп приветстваха постигнатия напредък при дискусиите с Мексико и заявиха готовност за продължаване на преговорите още тази седмица.

Стана ясно още, че министърът на външните работи на Канада - Кристия Фрийланд, която е и главен преговарящ по Северноамериканското търговско споразумение, заминава днес за Вашингтон.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама