Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ

09:50, 28 авг 18 / Спорт 25 1055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Съединените щати. Българинът загуби с 0:3 сета от швейцареца Стан Вавринка.

Димитров имаше шанс да пробие подаването на съперника си още в първия гейм на мача, но опитният Вавринка издържа на напрежението. Швейцарецът, който участва на шампионата с покана на организаторите постепенно намери верния ритъм и след пробив в осмия гейм затвори първия сет с 6:3.

Втората част започна много лошо за Григор Димитров, който продължи да сервира слабо и позволи на съперника си да се откъсне с 4:0, което в крайна сметка означаваше и втори сет за Вавринка след 6:2. В началото на третата част 33-годишния шампион в Ню Йорк от 2016-а поиска медицинско прекъсване заради проблеми в кръста и българинът се възползва от това, повеждайки с 5:3 гейма.

И точно когато Григор сервираше за намаляване на изоставането си в сетовете, отново се видяха традиционните колебания, а това беше използвано от Вавринка - резултатът? Върнат пробив, счупена ракета и срив у Григор, който не спечели нито един гейм повече - 7:5 за Вавринка и ново ранно отпадане в турнир от шлема, след загубата от същия съперник на Уимбълдън през юли.


Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама