Кои храни и напитки причинявят глад

09:00, 02 сеп 18 25 1714 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много от нас търсят баланс в хранителния режим за да не трупат излишни килограми и в същото време да се хранят здравословно. Храните, които приемаме са с различна хранителна стойност и ниво на засищане.

Има такива, които ще ви дадат сила веднага след приема им, но тя няма да трае дълго и бързо ще усетите глад. Не трябва да се лишавате от полезни вещества, като витамини и минерали, протеини, фибри, антиоксиданти, което налага да си направите режим, който да е разнообразен. В него не трябва да присъстват често определени храни и напитки, които са известни със способността да не задържат ситостта задълго, пише

Плодовият сок е с високо съдържание на вода и захар. Повечето марки на пазара не предлагат 100% натурален сок, което означава, че в него няма пулпа и важните за храносмилането фибри. Пиенето на сок може да помогне за детоксикацията на организма, но няма да ви засити. Вместо да пиете тази течност, пълна със захари и оцветители, наблегнете на плодовете. От тях не се огладнява бързо, а и са богат източник на витамини и минерали, които ще ви дадат енергията, от която се нуждаете за деня, пише tialoto.bg

Зърнените култури се смятат за идеалната закуска и всеки си мисли, че тя е много здравословна, но не е така. Мюслито и овесените ядки може да присъстват на масата 1-2 пъти седмично, но не бива да се прекалява с тях. Рафинираните зърнени храни се разграждат много бързо от тялото и ние отново сме гладни. В тях има прекалено много скорбяла, синтетични витамини, оцветители и овкусители, които само ще затормозят храносмилателната ви система.

Солените храни също причиняват по-бързо огладняване. Има хора, които са свикнали да ядат по-солено, но по този начин създават предпоставка за увеличаване на жаждата. А тя лесно се бърка с глад. Ако искате да се храните здравословно или да отслабнете, забравете за солницата или намалете до минимум солта.

Салати – присъстват в много диетични режими за намаляване на теглото. В тях има питателни зеленчуци и те определено са по-здравословни от мазните бургери и картофки, но също не засищат за дълго време. Ако към салатата добавите сирене, пилешко, яйца или сьомга, ще увеличите количеството на протеини в нея и така няма да се притеснявате от лесно огладняване.

Безалкохолните напитки се употребяват всеки ден. Дори и да пиете диетична кола, тя не е безвредна. Въобще напитките, за които пише, че не съдържат подсладители и захар, засилват апетита и вкусът им причинява спад в нивото на кръвната захар. Когато сте гладни и искате да изпиете една кола или нещо друго, което е газирано, по-добре вземете плод, защото тези напитки могат да доведат и до болка в стомаха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама