Италиански културен институт гостува с изложба в Благоевград

15:00, 28 авг 18 / Култура 25 1279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложбата „Идентичност между символика и цветове“ ще представи Италиански културен институт в Благоевград. Откриването на експозицията ще се проведе на 29 август (сряда) от 18.00 часа в Градска художествена галерия.

Жителите и гостите на града, ще имат възможността да видят как Италия и България изразяват концептуално търсене на връзките между знак и цвят, в интерпретация на гордостта от миналото си и от собствената си специфична идентичност.

Символът на знамето е общата свързваща нишка, общият знаменател, който създава различни естетически динамики, за да стигне до изненадващи артистични решения.

В началото на XXI век, характеризиращ се с разгорещени дебати по темата за културното разнообразие, изложбата потвърждава значението на споделеното наследство, запазено в културата на всяка една страна по света, и на сравнението и диалога, които ни обединяват.

От литографии до фотографии, минавайки през дигиталната графика и най-класическата рисунка, творците възстановяват огромната художествена вселена, която преодолява териториалните граници в диалог между традиции и възприятия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама