Стартира първото издание на Детски панаир в Разград

17:30, 28 авг 18 25 1336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 30 културно-образователни инициативи за деца включва първото издание на Детски панаир в Разград, което ще се проведе на 31 август и 1 септември под патронажа на кмета д-р Валентин Василев – съобщават от пресцентъра на община Разград.

Събитието ще се проведе на площад „Независимост”, пред Общински културен център и в пространството пред ХГ „Проф. Илия Петров“ с вход свободен и се реализира от Фондация Изиарт, благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България и Община Разград.

Работилниците ще се провеждат в петък и събота между 11.00 ч. и 20.00 ч. както на открито на площада, така и в Етнографски музей Разград, където ще има специална игра за посетителите.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как свири на цигулка и да опита сам. В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица и ателие с български мозайки. За най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама