Осъдиха украинец, подкупвал полицаи в Силистра

14:30, 28 авг 18 25 1468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

42-годишен украински граждани е поучил 6-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба от 200 лв., след като е бил задържан от силистренски полицаи за предложен им подкуп.

На 22 август около 22.10 часа по ул. „Седми септември“ в Силистра мъжът бил зад волана на товарен автомобил в колона от чакащи тирове. В опит да избегне колоната и да премине безпрепятствено през граничния контролно-пропускателен пункт украинецът подал заедно с поисканите му документи банкнота от 100 долара на полицейски служители от група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Силистра.

Униформените незабавно задържали мъжа, а дежурна оперативна група извършила оглед. За предлагане на подкуп срещу него било образувано бързо производство, а друго производство по бързата процедура било започнато, когато се оказало, че той шофира с 1.85 промила алкохолно съдържание в издишания въздух.

След като разследващият полицай, поел делото за предложения подкуп, е съумял да приключи разследването в рамките на 12 часа и да внесе материалите в прокуратурата, на 25 август украинецът е поучил 6-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба от 200 лв. от Силистренския окръжен съд.

Служители на РУ-Тутракан установиха и задържаха трима мъже, заподозрени в бракониерство. На 25 август около 00.20 часа горски стражари подали сигнал в полицията за открит изоставен автомобил ВАЗ с повредена задна гума в местността Кладенците в района на Главиница. Полицейски служители, отзовали се незабавно на сигнала, установили, че автомобилът е оборудван с регистрационни табели, издадени за друго МПС, а на задната седалка открили заредена ловна пушка надцевка.

По горещи следи били предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които в рамките на няколко часа били установени извършителите – мъже на 39 г., на 36 г. и на 35 г. от дуловско село. Пред разследващите тримата, които са редовни ловци, са направили самопризнания, че същата нощ са извършвали незаконен лов в гористата местност. Намерената в автомобила им пушка, която  е законно притежавана от единия, е иззета.

Мъжете са били задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама